Penculikan Aiman 2017: Polis Kelantan tidak pernah henti siasatan

Penculikan Aiman 2017: Polis Kelantan tidak pernah henti siasatan

Polis Kelantan tidak pernah menutup siasatan kes kehilangan seorang lelaki, Mohamad Aiman Zafri, 29, yang dipercayai dibawa lari ke Thailand oleh sekumpulan lelaki pada Julai 2017.

Pemangku Ketua Polis Kelantan, Datuk Muhamad Zaki Harun berkata, polis sedang berusaha mencari bukti melalui beberapa tangkapan.

“Bagaimanapun, masih ada petunjuk dan bukti baharu yang dapat membantu siasatan,” katanya menerusi kenyataan media hari ini.

Kisah penculikan Mohamad Aiman pernah mendapat liputan di media pada 2017.

Mohamad Aiman dilaporkan dibawa lari oleh kumpulan penjenayah kira-kira jam 11.30 malam di Jalan Taman Maju, pada 5 Julai 2017 ketika bersama isterinya pulang daripada bekerja.

Seminggu selepas itu, kumpulan terbabit meminta wang tebusan berjumlah RM50,000 namun keluarganya hanya dapat membayar RM22,000.

Ibu lelaki itu, Wan Shahrizal Wan Zulkifli, 55, masih berharap kepulangan anaknya dan percaya, Mohamad Aiman masih hidup.

Justeru, Muhamad Zaki memohon keluarga dan orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kes itu supaya berhubung dengan polis di hotline Polis Diraja Malaysia (PDRM) Kelantan di talian 09-7455622 atau boleh salurkan maklumat di balai polis berhampiran.

Beliau turut mengingatkan orang ramai supaya tidak mengambil tindakan bersendirian kerana boleh mengundang bahaya selain mengganggu perkembangan siasatan.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )