Pakcik serban ‘samseng taik kucing’ ditahan

Pakcik serban ‘samseng taik kucing’ ditahan

Seorang lelaki berusia 50 tahun berserban putih yang dipercayai mengugut dan mencekik pekerja kedai selepas ditegur tidak memakai pelitup muka ditahan polis di Senawang semalam.

Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim berkata, suspek ditahan kira-kira jam 10 malam bagi membantu siasatan kes yang berlaku di sebuah kedai runcit di Taipan 2, Senawang.

Katanya pihak polis menerima laporan berhubung kejadian itu daripada mangsa berusia 22 tahun yang juga pekerja kedai pada jam 12.33 tengah hari Ahad.

Hasil semakan lanjut dalam kejadian kira-kira jam 9.20 pagi (Ahad) itu mendapati mangsa menegur suspek kerana tidak memakai pelitup muka, memeriksa suhu dan juga tidak menulis nama pada buku yang disediakan.

Mengulas lanjut, Mohd. Said berkata, suspek akan di bawa ke Kompleks Mahkamah Seremban pada Isnin untuk tahanan reman di bawah Seksyen 506/323 Kanun Keseksaan.

” Suspek juga akan dikenakan kompaun atas ketidakpatuhan prosedur operasi standard (SOP) Covid-19 di bawah Akta 342 (Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988),” katanya.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )