Katak tiada pendirian: BN Ampang tegas tolak Zuraida (PBM)

Katak tiada pendirian: BN Ampang tegas tolak Zuraida (PBM)

UMNO Bahagian Ampang tetap dengan pendirian untuk menolak permohonan bakal Presiden Parti Bangsa Malaysia (PBM), Datuk Zuraida Kamaruddin yang ingin menyertai Barisan Nasional (BN) menjelang Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Timbalan Ketua UMNO Bahagian Ampang merangkap Pemangku Ketua UMNO Bahagian Ampang, Mohamad Nadzim Ibrahim berkata, penolakan tersebut dibuat kerana mereka tidak mahu ahli parti yang tidak mempunyai pendirian tetap dalam hala tuju politik.

Mohamad Nadzim turut berkata, tiada jaminan Zuraida akan kekal bersama BN seandainya parti tersebut tewas dalam PRU15, lantas wujud kemungkinan beliau akan melompat ke parti lain.

“Kami sudah bermesyuarat dan jawatankuasa kami telah berikan pandangan masing-masing dan kami tolak (PBM).

“Semasa dia (Zuraida) dalam Parti Keadilan Rakyat (PKR), apa sahaja dia tidak cakap tentang UMNO secara khusus atau umumnya, apa juga dia tidak pernah kutuk.

“Kami juga tidak boleh terima ahli parti yang melompat dari satu parti ke parti lain kerana kalau dia menang bertanding dan dia melompat (ke parti lain), dia telah mengkhianati undi rakyat.

“Kami di BN Ampang tidak boleh terima orang yang tiada pendirian,” katanya kepada Sinar Harian pada Khamis.

Dalam pada itu, walaupun Mohamad Nadzim masih belum berhubung dengan UMNO di peringkat pusat berkenaan perkara tersebut namun pihaknya tetap dengan pendirian menolak PBM.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )