BICARA YB KHALID SAMAD: Pecahkan PH dan ancaman COVID 19

BICARA YB KHALID SAMAD: Pecahkan PH dan ancaman COVID 19

Sejak kebelakangan ini, pelbagai berita panas kedengaran tentang ‘pergolakan’ yang berlaku di dalam kerajaan Pakataan Harapan.

Keadaan itu menjadi semakin parah apabila Datuk Seri Anwar Ibrahim membuat pengumuman tentang perolehan majoriti bagi beliau menubuhkan kerajaan dan sekaligus kerajaan Muhyiddin Yassin tumbang.

Dalam kemelut yang berlaku ini, YB Khalid Samad telah dituduh sebagai punca memecah- belahkan kesatuan dalam Pakatan Harapan. Keadaan ini merupakan sesuatu yang tidak sihat untuk kesatuan dan keutuhan pembangkang dalam usaha mengembalikan mandat rakyat sebagaimana yang dicita-citakan.

Pada waktu yang sama, rakyat juga diduga dengan COVID 19 yang semakin parah termasuk beberapa menteri dan exco yang disahkan positif. Kejadian ini dikatakan berpunca daripada Tindakan Menteri Kanan Keselamatan yang dikatakan membuat penafian tentang kewajiban kuarantin diri setelah pulang dari PRN Sabah.

Sejauh manakah  kebenaran dan keabsahan tentang dua berita ini?

Dengan tajuk:

‘PECAHKAN PH DAN ANCAMAN COVID 19’

Saksikan kupasan menarik Pengarah komunikasi Amanah YB Haji Khalid Samad bersama moderator Mohd Saiful Roseman dalam Rancangan Bual Bicara : BICARA YB KHALID SAMAD SIRI KE 77.

Jom, kita saksikan!!

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )